Δελτίο τύπου κεντρικής ομιλίας υπ. Δημάρχου Σερρών κ. Στ. Φωτιάδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα της νίκης στις εκλογές, έστειλε ο υπ. Δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Κρονίου, της πόλης των Σερρών, στέλνοντας ταυτόχρονα και «προσκλητήριο» προς όλους τους Σερραίους δημότες, που συνέρρευσαν στην ομιλία, για συμμετοχή στις κάλπες.

Απευθυνόμενος σε όσους πονάνε, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτόν τον τόπο και πληγώνονται βλέποντάς τον να χάνει ευκαιρίες και να υποχωρεί, αλλά και σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, ο κ. Στέφανος Φωτιάδης κάλεσε όλους τους Σερραίους να προχωρήσουν όλοι μαζί με πρωτοστάτη τον ίδιο και την παράταξή του, σε μια έντιμη, καθαρή, πολιτική και κοινωνική συμμαχία, χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να αναδειχθεί ο Δήμος Σερρών νικητής και πρωτοπόρος.

Ο υπ. Δήμαρχος Σερρών εξέφρασε τη βαθιά πίστη του ότι ο αγώνας για την τοπική αυτοδιοίκηση σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει αξία όταν γκρεμίζει κατεστημένα, όταν ανατρέπει την αδικία, όταν δημιουργεί πρόοδο κι όταν προκαλεί και δημιουργεί τη συνολική ευημερία.

«Σε αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη των δημοτικών εκλογών, γιατί είμαστε οι ΝΙΚΗΤΕΣ. Απλώνουμε το χέρι παντού για συνεργασία, πρόοδο, ανάπτυξη. Όλοι μαζί στην αναμέτρηση με τα πραγματικά προβλήματα, γιατί δεν περισσεύει κανείς. Στη μάχη για αποτελεσματικές λύσεις. Στην πρόκληση για έναν βιώσιμο Δήμο της αλληλεγγύης, της καινοτομίας, του άμεσου αποτελέσματος τώρα. Όχι σε ένα αόριστο μέλλον. Ξέρουμε πως μας εμπιστευόσαστε για τον προγραμματικό μας λόγο, την ιστορική μας διαδρομή, την επιμονή μας στο αποτέλεσμα. Ζητούμε την εντολή σας, γνωρίζοντας όμως πως μόνο με τη σκληρή και επίπονη δουλειά θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζοντας πως δεν είναι αρκετό απλά να θέλεις. Πρέπει και να μπορείς. Εμείς λοιπόν μπορούμε,» επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κ. Στέφανος Φωτιάδης.

Ο υπ. Δήμαρχος Σερρών κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τη θετική τους ψήφο και με την ψήφο τους αυτή να ανατρέψουν την αντίληψη που θέλει του Δήμο πεδίο ικανοποίησης προσωπικής ματαιοδοξίας, απαντώντας σε όλους εκείνους που αυτάρεσκα λένε τι πρέπει να γίνει, χωρίς όμως να απαντούν στο πως θα γίνει.

Ο κ. Στέφανος Φωτιάδης απέναντι στη λογική της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αντιπαρέθεσε:

  • το Δήμο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη,
  • που αναλαμβάνει τις ευθύνες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, για την οργάνωση της κοινωνίας του μέλλοντος,
  • το Δήμο ως πρότυπο κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας, υπερασπιστή της κοινωνικής συνοχής με κάθε κόστος, κάνοντας πράξη διαρκώς την απαίτηση: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,
  • το Δήμο ικανό να διαχειρίζεται σωστά τις δυνατότητες του. Ικανό να αξιοποιεί αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα του και να καινοτομεί,
  • το Δήμο όπου η περιφέρεια του συνυπάρχει με την πόλη, στη βάση μιας ισότιμης σχέσης,
  • το Δήμο πρότυπο συμμετοχής με διαφάνεια και διαρκή λογοδοσία.

Ο υπ. Δήμαρχος Σερρών ανέλυσε διεξοδικά την προγραμματική πρόταση του συνδυασμού του, αναφερόμενος σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένα: «οικονομική ανάπτυξη- απασχόληση», «διοίκηση του Δήμου», «ποιότητα ζωής- καθημερινότητα», «υγεία- κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη», «παιδεία- πολιτισμό- αθλητισμό».

Ο κ. Στέφανος Φωτιάδης υπογράμμισε πως η παράταξή του στέλνει ένα καθαρό μήνυμα:

«Η Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια έντιμη, καθαρή και αποτελεσματική διοίκηση, που επενδύει στις δυνατότητες του τόπου μας. Που επενδύει άμεσα σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και όχι σε αυτά που μπορούμε να περιμένουμε. Στις συνθήκες της κρίσης, είμαστε αισιόδοξοι γιατί μπορούμε, γιατί αξίζουμε το καλύτερο. Στις συνθήκες της κρίσης, κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, περιφρουρούμε την κοινωνική συνοχή. Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπ. Δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, τόνισε με έμφαση πως η παράταξη πορεύεται με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα προς την Κυριακή, υπογραμμίζοντας πως η νίκη του συνδυασμού «Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης», θα είναι η νίκη του πολίτη, της αυτοδιοίκησης και της δημιουργίας. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως θα εργασθεί σκληρά, θα αφοσιωθεί στο έργο που αναλαμβάνει, θα δουλέψει με όλους τους συνεργάτες του, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Advertisements