Βιογραφικό Στέφανου Φωτιάδη

Ο Στέφανος Φωτιάδης γεννήθηκε στις Σέρρες στις 5 Δεκεμβρίου 1960 και προέρχεται από2014-Φωτιάδης-01-240x300 αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με εκπαιδευτικό και πατέρας δύο παιδιών ζει μέχρι σήμερα μόνιμα στον Λευκώνα Σερρών.
Την περίοδο 1978 – 1980 σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και υπηρέτησε ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία του νομού. Μετεκπαιδεύτηκε τη διετία 1989–91 στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών (Μ.Δ.Δ.Ε.).
Υπήρξε Διαιτητής Ποδοσφαίρου από το 1983 έως το 1998 και αγωνίσθηκε σε όλες τις κατηγορίες του αθλήματος των Τοπικών και Εθνικών Πρωταθλημάτων. Τα τελευταία πέντε χρόνια της διαιτητικής του καριέρας ήταν Διαιτητής Β’ Εθνικής Κατηγορίας και Βοηθός Διαιτητή – Επόπτης Α’ Εθνικής Κατηγορίας.
Στις Δημοτικές Εκλογές του 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Λευκώνα.
Το 1998 εκλέχθηκε Δήμαρχος στον νεοσύστατο Καποδιστριακό Δήμο Λευκώνα, όπου και επανεκλέχθηκε το 2002.
Η 12ετής θητεία του στον Α’ Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδέθηκε με την παραγωγή σημαντικών έργων υποδομής στο Δήμο Λευκώνα, με αναπτυξιακές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, αναδεικνύοντας το Δήμο Λευκώνα σε μοντέλο ανάπτυξης Καποδιστριακού Δήμου.
Στο ίδιο διάστημα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Δικτύου των Δήμων που στα όρια τους λειτουργούν Βιομηχανικές Περιοχές, στο οποίο και εξελέγη πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέσα από το συγκεκριμένο ρόλο του προωθήθηκαν πολλά ζητήματα και λύθηκαν προβλήματα που αφορούσαν στις υποδομές, στη χωροθέτηση και σε άλλα θεσμικά θέματα των ΒΙ. ΠΕ.
Κατά τη Δημοτική Περίοδο 2002 – 2006 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ. Ε. Δ. Κ. Ν. Σερρών.
Τον Οκτώβριο του 2006 εκλέχθηκε Νομάρχης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και από τον Ιανουάριο του 2007 έως και σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του στον β΄ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.